Värmen är på gång!

kallt i lägenheten

Nu är det ruggigare väder på ingång och med det frågorna om hur värme i lägenheterna fungerar. Vi har här sammanfattat lite kring de frågorna. Glöm inte heller - om du saknar tätning runt fönster eller balkongdörrar eller om du tror att det kan vara något annat fel på din lägenhet när det kommer till värme - felanmäl det via Mina sidor! 

Värmen i våra fastigheter styrs per automatik av utomhustemperaturen. Ju kallare det är ute desto mer värme i elementen. När temperaturen utomhus sjunker går värmen igång i våra hus. Det kan ta något dygn innan du som bor i lägenheten känner av det eftersom det tar tid innan värmen hunnit sprida sig i hela fastigheten. Ett kallt element behöver inte betyda att det är något fel, det är temperaturen i rummet som är viktigt.

OBS! Vid snabba temperaturomslag kan det ta tid innan värmesystemet anpassar sig.

Ett vanligt problemen vid låg temperatur är att stora möbler placerats framför elementen, där hindrar den luftcirkulationen och värmen till bostaden. Värmen måste kunna fritt cirkulera i bostaden. Genom att placera möblerna rätt får du varmt i din lägenhet samtidigt som du bidrar till lägre energianvändning.

Så här mäter du din inomhustemperatur:
Placera termometern cirka en meter över golvet, antingen på ett bord mitt i rummet, eller häng upp den på en innervägg utan fönster.
Läs temperaturen efter ett par timmar. Om temperaturen understiger
20 grader - under en längre period - felanmäler du via Mina sidor.

Undantaget är vårt serviceboende i Högby, där håller vi en högre temperatur.

kallt i lägenheten