Följ oss på Instagram
 

Värme i din lägenhet

Värmen i våra fastigheter styrs per automatik av utomhustemperaturen. Ju kallare det är ute desto mer värme i elementen. När temperaturen utomhus sjunker går värmen igång i våra hus. Det kan ta något dygn innan du som bor i lägenheten känner av det eftersom det tar tid innan värmen hunnit sprida sig i hela fastigheten. 

 

Spara energi och få varmt inne  

Ett vanligt problemen vid låg temperatur är att stora möbler placerats framför elementen, där hindrar den luftcirkulationen och värmen till bostaden. Värmen måste kunna fritt cirkulera i bostaden som på bilden. Genom att placera möblerna rätt får du varmt i din lägenhet samtidigt som du bidrar till lägre energianvändning.


Så här mäter du din inomhustemperatur

Placera termometern cirka 1 meter över golvet, antingen på ett bord mitt i rummet, eller häng upp den på en innervägg utan fönster.
Läs temperaturen efter ett par timmar. Om temperaturen understiger
20 grader tar du kontakt med vår felanmälan Mina sidor

 

NÅGRA TIPS OCH RÅD FÖR ETT BRA INNEKLIMAT
  • Täckta element fungerar inte. Håll elementen fria från tjocka gardiner och stora möbler. Håll minst 40 cm avstånd mellan möbler, gardiner och element.

  • Säg till om tätning runt fönster och balkongdörrar är trasiga eller saknas.

  • Stäng inte vädringsluckor och ventiler. Luften behöver cirkulera för att du ska må bra i din lägenhet.

  • Vädra med tvärdrag i några minuter. Om fönstret står på glänt en hel dag går det åt onödig energi för att värma upp lägenheten. Om du håller öppet för att det är för varmt, är det bättre istället att du sänker värmen på elementet. 

 

 

Fler tips och råd får du i filmen